INTROVERT, EXTROVERT, AMBIVERT… și JOB-uri

INTROVERT, EXTROVERT, AMBIVERT… și JOB-uri

Cât timp a durat până ți-ai ales drumul în carieră? A fost alegerea ta? Ai fost influențat de cei din jurul tău? Ai urmat o facultate care îți satisfăcea curiozitățile și era potrivită cu stilul tău? Sunt întrebări la care am găsit răspunsul sau încă îl mai căutăm.

Astăzi vă propun să pornim pe un drum al autocunoașterii, să ne acceptăm și să îi înțelegem pe cei care nu sunt ca noi astfel încât să facem minuni împreună.

Putem să ne facem viața mai confortabilă alegându-ne un job care să se potrivească stilului nostru.

Cariera potrivită pentru un introvert

Vânzări. La prima vedere pare un domeniu în care persoanele introverte sunt în dezavantaj, dar ascultarea nevoilor clienților și personalizarea soluțiilor fac din vânzările business-to-business locul potrivit pentru introverți.

Activități independente- freelancer. Lucrezi singur, iți faci propriul program și iți folosești ideile pentru proiectele tale.

Contabil. Proiectant. Editor. Avocat. Cercetător. Instalator. – Sunt job-uri care se potrivesc cu cei care sunt buni observatori și ascultători, gândesc înainte să vorbească sau reușesc să se concentreze pe un subiect.

Cariera potrivită pentru un extrovert

Manager. Competitivul care dorește mereu să fie cel mai bun. Extroverților le place să lucreze în echipă, oferind motivație fiecărui membru.

Resurse umane. Domeniul în care ai autoritate și interacționezi mereu cu persoane necunoscute sau locul în care ești în centrul atenției și iți folosești cu succes abilitățile excelente de comunicare.

Profesor. Mediator. Asistent social. Planificator evenimente. Consultant. Actor. Sunt job-uri care se potrivesc cu cei care sunt sociabili și cărora le este ușor să transmită informații,

Exemplele pot continua, dar să scriem ceva și despre norocosul ambivert care jonglează cu calitățile din ambele părți, poziționându-se în funcție de context și obiectivele pe care le are.

Introvert, Extrovert, Ambivert… suntem ființe complexe și de multe ori chiar dacă nu avem job-ul potrivit mutăm munții din loc bazându-ne doar pe motivație. La muncă sunt momente în care personalitatea noastră strigă: STOP- eu nu sunt așa! Atunci învățăm de la frații noștri (fie ei introverți sau extroverți) și dacă nu ai găsit încă job-ul potrivit pentru tine: CREAZĂ-L!

Inspirații practice și rapide: aici

Latest Posts

Add Your Comment