Azi ne jucăm cu timpul

Azi ne jucăm cu timpul

Hai să ne respectăm timpul! Este al lui, al meu, al ei, al tău, al lor și în final… al nostru. Al cui e Soarele? A cui este rotația Pământului?

Să ne imaginăm ceva “clasic” pentru mulți…

Un copil aleargă spre tine, îl prinzi în brațe și te îndrepți spre bucătărie, adaugi câteva condimente în mâncarea de pe foc. Auzi sunetul telefonului, îl scoți din buzunar. Ai primit un e-mail, îl citești și răspunzi la el. Copilul începe să îți spună o poveste.

Au trecut 10 minute…. Să revenim în prezent. Prezentul în care tu citești acest text.

Cum te-ai simțit? Unde ai fost? Ce culoare aveau ochii copilului pe care îl țineai în brațe? Ce gust avea mâncarea? Cum suna vocea copilului? Ce scria în e-mail? Ce povestea copilul?

Răspunsurile pe care le ai la aceste întrebări sunt relatări care se bazează pe ce ți-ai imaginat sau sunt completări a ceea ce ți-ai imaginat, care au apărut în urma citirii întrebărilor? O să-mi spui că ai avut prea puțin timp și doar ai citit textul care nu spunea să faci ceea ce scrie în întrebări.

Dar când îți trăiești realitatea nu funcționezi având un manual cu întrebări.

Avem un timp pe care îl umplem cu activități. Când o să începem să-l umplem cu amintiri, cu experiențe, cu trăiri? Astfel încât timpul să însemne ceva pentru noi, nu doar să treacă.

Am 5 minute să citesc acest text. Asta fac acum, sunt aici- în prezent, îl citesc, îl simt, îl asociez cu trăirile mele și mâine va fi o poveste pe care mi-o amintesc. Eu am 24 ore într-o zi, la fel ca tine. Nu vreau doar să privesc cum trec orele, vreau să le trăiesc.

Vom descoperi peste o săptămână dacă le-am trăit împreună.

Add Your Comment